Συμφέρει άραγε, η αγορά ασφάλειας από το internet χωρίς την εξυπηρέτηση του ασφαλιστή ?

Στις μέρες μας υπάρχει μεγάλη αύξηση προτίμησης της αγοράς προϊόντων μέσω του internet. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουμε λοιπόν πως υπάρχει και πλήθος διαφημίσεων για την ασφάλιση μέσω Internet και τηλεφώνου παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν μόνοι τους την ασφάλεια τους (κυρίως αμαξιού – μηχανής), ερχόμενοι σε επαφή με την ασφαλιστική εταιρία που επιλέγουν.

Στην περίπτωση της ασφάλισης μέσω internet η κάλυψη παρέχεται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά από υπαλλήλους της ασφαλιστικής εταιρίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως ο καταναλωτής παρακάμπτει τον θεσμό του ασφαλιστικού συμβούλου και αναλαμβάνει την ευθύνη και τις διαδικασίες αποζημίωσης ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπαλλήλους της ασφαλιστικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φθηνότερα πακέτα ασφάλισης.

Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν όμως ποιος είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου κατά την σύναψη και την διάρκεια της ασφάλισης αλλά και τις ενέργειες που ακολουθούνται για την αποζημίωση σε ζημιογόνο ενδεχόμενο. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αρκεί να φέρουμε τον εαυτό μας στην δυσάρεστη θέση του να έχουμε προκαλέσει τροχαίο με σωματική βλάβη.. Χωρίς ασφαλιστικές γνώσεις και με το ψυχολογικό στρες και την πίεση θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με μοναδικό όπλο μια τηλεφωνική γραμμή και έναν υπάλληλο της εταιρίας πίσω από το ακουστικό.. ποιος επαγγελματίας θα μας συμβουλέψει και θα μας καθησυχάσει την δύσκολη αυτή στιγμή:: , ποιος επαγγελματίας θα ασχοληθεί με την συλλογή στοιχείων και θα μας φροντίσει προσωπικά;;; αφού επιλέξαμε έναντι μιας μικρής έκπτωσης να κάνουμε εμείς τον ασφαλιστή μας.
Να υπενθυμίσω ότι οι σύγχρονοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι , διαθέτουν δίπλωμα από την Τράπεζα της Ελλάδος και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που τους χορηγείται από το επαγγελματικό επιμελητήριο. Η άδεια αυτή παρέχεται μετά από έναν κύκλο σεμιναρίων και γραπτών εξετάσεων, αποκλείοντας έτσι την δυνατότητα στον οποιοδήποτε να «το παίζει» ασφαλιστής. η άδεια ανανεώνεται ανά 3 χρόνια και απαιτεί την μη πτώχευση, το λευκό ποινικό μητρώο, την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων των τριών τελευταίων ετών και την προσκόμιση ασφαλιστήριου συμβολαίου για την αστική ευθύνη του έως 1,5 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με λάθη και παραλείψεις για το σύνολο των εργασιών του.

Δεν υπάρχει άλλο επάγγελμα στο οποίο να ζητούνται τόσες βεβαιώσεις και έλεγχοι για την χορήγηση και ανανέωση της άδειάς του.

Συνεπάγεται ότι ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου κατά την μελέτη των αναγκών και της αγοράς, την σύναψη και ανανέωση της ασφάλειας είναι καθοριστικός και σημαντικός για τον πελάτη ο οποίος θα πρέπει να καταλάβει ότι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι η ασφάλιση μας και οι ανάγκες μας δεν χωράνε απρόσωπες μορφές πώλησης και εκπτώσεις στις παροχές και στην εξυπηρέτηση.