Νέος έλεγχος για ανασφάλιστα οχήματα (2018)

Πέρασαν 6 ολόκληροι μήνες από τον Ιούλιο του 2017  που έγινε η πρώτη διασταύρωση ανασφάλιστων οχημάτων από την Γ.Γ.Π.Σ η οποία εν τέλη δεν καρποφόρησε γιατί τα λάθη από την διασταύρωση στοιχείων ήταν αμέτρητα και οδήγησε στο πάγωμα τελικά των ελέγχων και στην άρση των προστίμων.

Σήμερα σύμφωνα με πηγές από ασφαλιστικά φόρουμ , ασφαλιστικές online εφημερίδες αλλά και διάφορες άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες φαίνεται να ξαναμπαίνει στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ο επανέλεγχος για ανασφάλιστα οχήματα και μάλιστα με πρόστιμα αναπροσαρμοσμένα σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος. Η διασταύρωση των οχημάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2018  και οι παραβάτες οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στις 600.000 θα δεχτούν το ραβασάκι μέσω taxis net το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί οπωσδήποτε ώστε να μπορεί να ασφαλιστεί το όχημα.

Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τα εξής ποσά:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικά εκατοστά.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικά εκατοστά

Επειδή όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά καλό είναι οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να μεριμνήσουν ώστε να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας ή να ασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό το όχημά τους ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες χρηματικές δαπάνες…..